Catering- en partyservice sinds 1992

Hoe je met een Indonesische catering budget bespaard voor uw evenement

Organiseer je een feest of bedrijfsborrel? Dan ken je het wel – catering kan behoorlijk in je portemonnee hakken. Vorig jaar zag ik vrienden van me 60 euro per persoon neertellen voor een simpel buffet. Belachelijk! Gelukkig hoeft het veel goedkoper.

Wij bij Tempo Doeloe zien steeds vaker dat mensen kiezen voor bedrijfscatering uit Indonesië. Logisch ook – je krijgt veel waar voor je geld en je gasten gaan vol én tevreden naar huis.

Deze gerechten vullen echt goed (en kosten weinig)

Rendang bijvoorbeeld. Eén portie daarvan en je zit vol. Dat komt door al dat vet en die intense smaken – je lichaam heeft gewoon minder nodig om verzadigd te raken. Hetzelfde verhaal bij nasi goreng of gado-gado.

Mijn schoonmoeder maakt rendang altijd met goedkope stooflapjes. Na drie uur sudderen proef je geen verschil met duur vlees. Gewoon slimme keuzes in de keuken! Rijst kost bijna niks, groenten zijn spotgoedkoop op de markt, en die heerlijke kruidenpasta maak je van ingrediënten die je bij elke toko vindt.

Het resultaat? Je gasten hoeven maar één bord vol te scheppen en zitten vol. Geen drie gangen nodig, geen duur voorgerecht – gewoon een uitgebreide rijsttafel waar iedereen lekker van kan pakken wat ze willen.

Geen gedoe met personeel en opbouw

De meeste Indonesische cateraars leveren gewoon alles in van die aluminium bakken met deksel. Zet je op een paar rechauds en klaar. Ik heb dit zelf gedaan voor mijn 40ste verjaardag – super makkelijk.

Of je haalt het zelf op als je echt wilt besparen. Mijn buurman deed dit voor zijn bedrijfsfeest. Kostte hem maar 12 euro per persoon omdat hij zelf reed.

Zo zien de kosten er ongeveer uit:

  • Volledig verzorgd: 25-40 euro p.p. (zij regelen alles)
  • Warme bakken zelfbediening: 15-25 euro p.p. (jij zet neer, gasten pakken zelf)
  • Zelf ophalen: vanaf 10 euro p.p. (jij doet bijna alles)

Weinig over, weinig weggegooid

Indonesisch eten kun je perfect inschatten qua hoeveelheid. Deze gerechten worden van tevoren gemaakt en opgewarmd, dus je weet precies wat je krijgt. En wat overblijft? Dat bewaar je gewoon. Rendang wordt na een dag zelfs nog lekkerder.

Mijn zus geeft altijd plastic bakjes mee aan gasten na haar feestjes. Iedereen blij, niks weggegooid. Win-win.

Tip van onze kok: reken 250 gram rijst en 150 gram vlees/groenten per persoon. Klopt bijna altijd.

Eén buffet, iedereen tevreden

Hier word ik nou zo blij van aan Indonesische catering: er is voor elk wat wils zonder dat je er gek van wordt. Vegetariërs hebben keuze uit sayur lodeh, tahu bumbu, gado-gado. Vleesliefhebbers gaan los op rendang en saté. En mensen die niet van pittig houden? Gewoon de sambal overslaan.

Je hoeft niet van die ingewikkelde menukaarten te maken met aparte gerechten. In onze keuken is van nature al veel vegetarisch. Glutenvrij ook, zolang je geen ketjap gebruikt.

Extra slim: regel drank en locatie zelf

Wil je echt goedkoop uit zijn? Koop je eigen drank. Slijterij om de hoek is vaak 50% goedkoper dan wat cateraars rekenen. Kratten pils bij de groothandel, wat flesjes wijn erbij, klaar.

En organiseer het lekker thuis of ergens waar je geen locatiekosten betaalt. Mijn achtertuin heeft al zoveel feestjes gezien – waarom zou je honderden euro’s extra betalen voor een zaal?

Zo doe je het dus: Indonesisch eten bestellen, zelf drinken regelen, eigen plek gebruiken. Je gasten hebben een top-avond en jij houdt geld over voor leukere dingen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.